European Market Infrastructure Regulation

Rate this item
(0 votes)

De mening over de voorspelbaarheid van beurskoersen wordt voornamelijk gedomineerd door de Efficiënte Markt Theorie (EMT). In een notendop stelt deze theorie dat beurskoersen niet voorspelbaar zijn, omdat marktpartijen beschikbare informatie direct verwerken in prijzen en daarmee het gebruik van diezelfde informatie nutteloos maken voor andere marktpartijen. Een logisch gevolg van deze theorie is een buy-and-hold strategie. Buy-and-hold betekent eenmalige aankoop doen en daarna niet meer ruilen naar andere aandelen. De gedachte hierachter is dat het niet uitmaakt wat men in portefeuille heeft, omdat soms de ene, soms het andere aandeel stijgt. 

Inhoud en details

 • Datum: 2016
 • Cursusduur: 1 dag
 • Tijd:: 9:00 - 17:00
 • Locatie:: Amsterdam
 • Taal: Nederlands of Engels
 • PE punten: 14
 • Introductie: De mening over de voorspelbaarheid van beurskoersen wordt voornamelijk gedomineerd door de Efficiënte Markt Theorie (EMT). In een notendop stelt deze theorie dat beurskoersen niet voorspelbaar zijn, omdat marktpartijen beschikbare informatie direct verwerken in prijzen en daarmee het gebruik van diezelfde informatie nutteloos maken voor andere marktpartijen. Een logisch gevolg van deze theorie is een buy-and-hold strategie. Buy-and-hold betekent eenmalige aankoop doen en daarna niet meer ruilen naar andere aandelen. De gedachte hierachter is dat het niet uitmaakt wat men in portefeuille heeft, omdat soms de ene, soms het andere aandeel stijgt.
 • Content:

  De afgelopen twintig jaar hebben wetenschappers echter meer en meer bewijs gevonden van winstgevende fenomenen die niet passen binnen kader van de EMT. De belangrijkste academische conclusies laten vandaag de dag zien, dat goede aandelen –de outperformers- het naar alle waarschijnlijkheid ook beter zullen blijven doen dan de aandelen die toch al minder presteerden – de underperformers.

  In deze training leren cursisten hoe je hier met behulp van index trackers van kunt profiteren. De mening over de voorspelbaarheid van beurskoersen wordt voornamelijk gedomineerd door de Efficiënte Markt Theorie (EMT). In een notendop stelt deze theorie dat beurskoersen niet voorspelbaar zijn, omdat marktpartijen beschikbare informatie direct verwerken in prijzen en daarmee het gebruik van diezelfde informatie nutteloos maken voor andere marktpartijen. Een logisch gevolg van deze theorie is een buy-and-hold strategie. Buy-and-hold betekent eenmalige aankoop doen en daarna niet meer ruilen naar andere aandelen. De gedachte hierachter is dat het niet uitmaakt wat men in portefeuille heeft, omdat soms de ene, soms het andere aandeel stijgt. De afgelopen twintig jaar hebben wetenschappers echter meer en meer bewijs gevonden van winstgevende fenomenen die niet passen binnen kader van de EMT.

  De belangrijkste academische conclusies laten vandaag de dag zien, dat goede aandelen –de outperformers- het naar alle waarschijnlijkheid ook beter zullen blijven doen dan de aandelen die toch al minder presteerden – de underperformers. In deze training leren cursisten hoe je hier met behulp van index trackers van kunt profiteren. Inhoud Een exchange-traded fund (ETF), is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt met als doel het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Indexbeleggen wordt ook wel passief beleggen genoemd. Maar met index trackers kun je actief beleggen! In deze training wordt dat aan de hand van een sector rotatie model behandeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenaamde sector trackers op de MSCI-indices en STOXX-indices. In een semi-realtime beursomgeving nemen cursisten daadwerkelijk beslissingen over WAT, WANNEER en IN WELKE MATE wordt gekocht en verkocht, wordt inzicht verschaft in de methode om structureel tot outperformances te komen en wordt de werkelijke stress van het dagelijks beleggen gesimuleerd.

 • Learning objectives:

  • Begrip van de structuur van financiële markten en risico    
  • Begrip van de basisprincipes van koppeling risico en rendement bij beleggen  
  • Het kunnen herkennen van marktfases  
  • Toepassen van Market Timing en risico-beheer als adviesinstrument bij gebruik van moderne instrumenten, zoals ETF’s met nadruk op de commerciële inzetbaarheid  
  •  Begrip van Exchange Traded Futures als risico-management instrument    
  • Scholing in vaardigheden om met behulp van de Relative Strength in combinatie met de koers handelsadviezen te generen  
  • Leren omgaan met stops & position scaling
 • Who should attend: voor wie is de cursus
 • Lecturer: Bob Emanuels Is Senior Partner van Research Unlimited en Beta Research, twee onafhankelijke Nederlandse investment research boutiques. More about Bob Emanuels
 • Aanbieder: Investment Academy ism Total Solutions
 • Aanmelden: Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of check de eerstvolgende datum in onze planner en registreer direct.
Last modified on Wednesday, 11 November 2015 11:13